Whales dumpen deze altcoin en zorgen voor 50% crash

Crypto crash

Afgelopen weekend kregen traders met diepe zakken de altcoin Bounce (AUCTION) flink op de knieën. Blockchain-speurder Lookonchain bracht het in kaart: whales pompten meer dan 14% van de circulerende voorraad naar exchanges, wat de prijs met 50% liet kelderen. Wat gebeurde er, en waarom juist deze coin? Laten we erin duiken.

Wat is Bounce?

Bounce Finance is een decentraal veilingplatform dat draait op blockchain. Het laat gebruikers bieden op alles van tokenized fysieke spullen tot NFT’s. De AUCTION-token is de motor: je gebruikt ‘m voor governance, staking, veilingkosten of om NFT’s te minten. Met een marktkapitalisatie van $137 miljoen staat het op plek 363 in de crypto-ranglijst – geen kleintje, maar ook geen topper.

Whales aan de knoppen

Volgens Lookonchain waren whales de afgelopen week druk in de weer. Ze stuurden 1,08 miljoen AUCTION – goed voor $48,6 miljoen en 14,26% van de totale voorraad – naar Binance en OKX, de grootste exchanges qua volume. Wat doe je met zo’n storting? Verkopen, natuurlijk. Die massale dump zorgde voor een sneeuwbaleffect: de prijs stortte in elkaar. “Let op prijsveranderingen,” waarschuwde Lookonchain op X. En terecht – AUCTION daalde flink.

De schade

Op dit moment (25 maart 2025) krabbelt AUCTION niet echt op. De koers dobbert rond de $20,93, een dikke smak lager dan voor de crash. Die 50%-daling laat zien hoe kwetsbaar altcoins met een relatief kleine marktkapitalisatie zijn voor whale-moves. Met 14% van de voorraad in beweging heb je niet veel nodig om de markt op z’n kop te zetten.

Lees ook  Stellar (XLM) op kruispunt: Breekt het $0,28-steunniveau of gaat het onderuit?

Waarom nu?

Het is gissen waarom deze whales ineens de uit-knop indrukten. Misschien cashen ze winst na een eerdere pump, of zien ze donkere wolken voor Bounce. Het platform zelf draait stabiel, maar altcoins leven of sterven bij sentiment en liquiditeit. Als grote jongens dumpen, volgt de rest vaak blind – en dat zagen we hier. Lookonchain’s data hint niet op een specifieke trigger, maar de impact is duidelijk: paniek en een gapende koersval.